Yapıştırıcılar ve Yapıştırma Teknolojileri Fuarı: Adhesives & Bonding Eurasia

Yapıştırıcı sektörü, gerek endüstride gerekse günlük yaşamda insanların ihtiyacı olan, çeşitli kimyasallar kullanılarak üretilen tüm yapıştırıcı ürünleri kapsamaktadır.

Yapıştırıcı üreten firmaların, yarattıkları katma değer ekonomide önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde, küçük bir ambalajdan otomobile; beyaz eşyadan mobilya sektörüne kadar her üründe bir ya da daha fazla tip yapıştırıcı kullanılmaktadır.
Özellikle son beş yılda yüksek teknolojili ürünlere artan talep, diğer ülkelerle rekabetin artmasına ve paralel olarak sektörün de daha kaliteli ve rekabetçi ürünler üretmesine neden olmuştur.

Sektör ihracatı, genellikle doğu Avrupa ülkelerine yapılmaktadır ve yıllık yaklaşık 180 milyon dolar civarındandır. Başlıca ihracat pazarları Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleridir.

2006 yılından bu yana sadece Kimya Sektörü’ne ihtisas fuarları düzenleyen Artkim Fuarcılık, sektöre toplam 12 farklı ihtisas fuarı kazandırmış profesyonel bir organizasyon şirketidir.

Yapıştırıcı ve birleştirme sektörüne yönelik, yurt dışında halihazırda pek çok ülkede ihtisas fuarları düzenlenmektedir. Ancak ülkemizde henüz
sadece bu sektöre yönelik ihtisas fuarı bulunmamaktadır.

Her sene birden fazla, farklı sektörlerin fuarlarına katılım göstermek durumunda kalan yapıştırıcı üreticilerinin de kendi fuarlarının düzenlenmesi ile ilgili talepleri ve firmamıza gelen öneriler, sektörün ihtisas fuarı Adhesives & Bonding Eurasia Fuarı’nın temellerini atarak; sektörün en önemli ihtiyaçlarından birine cevap veriyor olacaktır.

Adhesives & Bonding Eurasia”, sektördeki yeni teknolojilerin, inovatif ürünlerin, Ar&Ge çalışmalarının, üretimdeki yeniliklerin sergileneceği ve en önemlisi bilgi aktarımının sağlanarak; fuar esnasında yurt içi ve yurt dışından gelen profesyonel ziyaretçilere bu Global Platformda Sektör ürünlerinin kalitesi ve rekabetçiliğinin ön plana çıkarılacağı en önemli etkinlik olacaktır.

Sadece Yapıştırıcı Sektörü’ne ait ihtisas fuarımız “Adhesives & Bonding Eurasia” lansmanı için tüm sektör mensuplarının desteği bizleri onurlandıracaktır.